Heipä hei! Eilenhän siis aloitimme matkamme kohti silloista tuntematonta ja nyt olemme kotiutuneet Durbaniin.

Lennot meni hyvin. Oltiin hyvissä ajoin hkl-vantaan lentokentällä ja kuten aiemmasta blogikirjoituksesta kävi ilmi, oli aikaa nauttia lasi kuplivaakin :D Lento helsingistä Lontooseen Heathrown kentälle kesti hieman yli kolme tuntia. Lontoossa meillä oli aikaa vaihtoon noin 3 tuntia, jonka aikana käytiin syömässä ja kiertelemässä lentoaseman putiikkeja. Heathrow-Johannesburg väli kesti n. 11h. Pakko myöntää, etten toiste halua nukkua koneessa. Hyvää asentoa oli mahdoton löytää ja jos sellaisen satuit löytämään, niin heräsin A joko siihen, että joku astui varpaille, B siihen, että kapteeni kuulutti turbulenssista tai C takapenkin asukas lähti vessaan ottaen tukea tuolistani jolloin pääni jäi joka kerta tuolin ja niskatuen väliin J Muuten matka meni oikein mukavasti ja olin suorastaan ihmeissäni miten hyvää ruokaa ja kahvia lentokoneessa saa. Johannesburgissa meidän aikataulu oli jo valmiiksi kiireinen koska aikaa hakea laukut, tehdä check-in ja mennä turvatarkastuksen läpi (tietenkin metallisen korttikotelon kanssa, että siihen saa uppoamaan enemmän aikaa) oli vain 1.5h. Tätä suuresti helpotti, että lentokoneen tekninen vika ja sitten se ärsyttävä epäammatillinen turvatarkastusmies pienen piiklen kanssa, joka totta kai hyppäsi minua vasten koska halusi repustani joko makkaraa tai juustoa ja tokikin tyhjensin sen repun sitten siihen lattialle tuottaen koiralle pettymyksen… Ehdimme kuitenkin viime tipassa viimeiselle lennolle ja Durbanissa olimme perillä tänään 17.9. klo 11:20.

Menimme Durbanissa kentällä ensimmäisenä kulttuurimatkalle vessaan ja sieltä syömään, eikä mennyt aikaakaan kun piNkkiin pukeutunut pirteä rouva ilmestyi "FINLAND" kyltin kanssa paikalle, Padmin siis tuli meidän hakemaan kentältä.

Ensin menimme Kwa Zulu Natalin yliopistolle maksamaan maksun harjoittelusta ja tapaamaan koulun henkilökuntaa, jonka jälkeen mentiin paikalliseen ostoskeskukseen josta ostettiin turvalukot oviin ja käytiin hakemassa välttämättömät ruuat sun muut marketin puolelta. Muutama minuutti ehdittiin pyöriä yhdessä toisessa putiikissa ja nopea arvaus on, että olisin voinu tuhlata siihen kauppaan TUNTEJA. Ihan mielettömän ihanaa krääsää ja vaatteita ja mikä parasta, ihan pilkkahintaan.

Lopuksi vielä kävimme tapaamassa Addington Hospitalin yhteshenkilöämme, jonka jälkeen loppupäivä oli meidän.

Kun saatiin huoneet viimein buukattua 16 kerroksesta, niin päätettiin lähteä ottamaan happea hetkeksi ja hakemaan jotain roskaruokaa. Käytiin kävelemässä asuntolan lähellä Ushakassa joka on sellainen merimaailma missä on erilaisia pieniä putiikkeja, ruokapaikkoja, vesipuisto jne… Lopulta kun ateriat oli nautittu, niin aloitimme siivoamisen ja purimme tavarat pois laukuista. Päivän päätteeksi lähdimme Katriinan kanssa tutustumaan kylpyläosastoomme. Itsehän unohdin suihkusandaalit, joten kylvin sukat jalassa kun näin suihkun lattian. Katriinan suihkusta ei tullut kuin kylmää vettä ja minun suihkusta puuttui kylmävesihanan nuppi joten siitä tuli vain kuumaa. Lopulta oivalsimme, että sinisestä nupista tulee kuumaa ja punaisesta kylmää ja koska vaatteet oli jo narikassa ja toimivia suihkuja vain yksi, niin naurun saattelemana sitten vaahdotettiin samassa suihkussa :D Pohdittiin siinä samalla, että mitä paikalliset mahtais tuumata kun kaksi suomalaista pirkkåa on sen saman suihkun alla ja toisella on kirkkaanpunaiset sukat jalassa *nauraa* Nyt alkaa olemaan jo sopivasti väsy, joten näihin sanoihin, näihin tunnelmiin, KAUNIITA UNIA!

Väsynein silmin, Kirsi