Uusi osasto uudet kujeet. Tiistain jälkeen juteltiin osaston hoitajan kanssa jonka jälkeen sitten vaihdettiin lasten osastolta sydänvalvontaosastolle (5A). Melko mielenkiintoinen osasto on ja tuntuu, että uutta tietoa ja taitoa tulee kuluneen kahden viikonkin edestä.

Osastolla on täysin erilaista kuin lasten osastolla. Rauhallista, hiljaista, vain 2-4 potilasta päivästä riippuen. Jos en ihan väärin muista, niin vuodepaikkoja on maksimissaan 6 potilaalle. Meidän aikana 4 on maksimi ja silloinkin ehdittiin näkemään vain vilaus siitä pienestä pirteästä mummelista joka toivotti sata kertaa jumalan siunausta ja oli kovin kiitollinen myös minulle saamastaan hoidosta vaikka olinkin rouvan tavannut ensimmäistä kertaa vasta 5min ennen hänen kotiutumistaan :D Ihana mummeli! Osaston lääkärikin on ihan huippu. Kertoo selkeästi ja täsmällisesti potilaan sairaudesta sekä sen hoitamisesta ja kolmen potilaan aamukiertoon meni itse asiassa yli tunti. Toinen lääkäreistä on myös äärettömän mukava ja syötiin sen eväätkin eilen, ettei vaimo suutu syömättömistä eväistä :D hyvää kanapastaa oli!

Työpäivät edelleen vaihtelee 07-19 välillä. Joka aamu aloitetaan seitsemältä tai vähän ennen ja ollaan itse saatu päättää millaisia päivä tehdään. Viime viikolla tais tulla lasten osastolla reilut 55h ja tällä viikolla ei varmaan paljoa jää alle 50 tunnin. Koitetaan nyt saada mahdollisimman paljon jo entuudestaan tiukkaa aikataulua hieman edelle, että saatas sit loppumatkasta vähän aikaa itsellekin.

Tänään päästiin itse ottamaan potilaalta EKG tai oikeestaan Katriina sai ottaa sen tänään. Minä ja Henna päästään harjoittelemaan sit ens viikolla. Lääkkeitäkin päästiin tänään jakamaan. Opin ainakin sen, että jos valmiiksi annostellussa lääkeruiskussa on enemmän lääkeainetta kuin tarvitaan, niin se vain ruiskutetaan lattialle, kuten tänään potilaalle antamalleni hepariinille tehtiin *nauraa* melko mielenkiintoisia nämä paikalliset tavat.

Saatiin myös aikaiseksi hyvin mielenkiintoinen keskustelu osaston hoitajan kanssa moniavioisuudesta mikä muuten on täällä täysin sallittua. Miehellä voi siis olla viisikin vaimoa yhtä aikaa. Miinuspuolena tässä moniavioisuudessa näin naisen näkökulmasta on se, että naisella ei kuitenkaan saa olla montaa miestä. Reilua??? Puhuttiin myös uskonnoista ja kahdesta eri jumalasta mitkä täällä on, vaikka onkin oikeestaan yksi ja sama jumala. Toinen kirkko uskoo jumalan olevan musta ja toinen puolestaan on varma siitä, että sama mies on valkoinen. Oli siinä muitakin eroja, mutta tuo lienee se suurin ja oleellisin ero. Mun englannilla niin moni oleellinen sana menee ohi, että voisin vaihtaa vaikka auton banaaniin jos joku ei kertoisi mitä olen tekemässä *nauraa*

Tänään muuten alettiin selvittelemään jo meidän tulevia lomareissujakin ja oi voi voi miten mahtavalta se kaikki kuulostikaan. Ootan niin innolla, että päästään näkemään ja kokemaan kaikki se mahtavuus mitä ei voi edes kuvitella ennen kuin sen itse kokee. Kerron niistä suunnitelmista sit myöhemmin, kun ei väsytä näin paljoa. Kello on ihan kamalan paljon, 23:22 silmät meinaa painua umpeen, joten taidan alkaa unosille. Pakko nukkua kunnolla, että jaksaa jumpata itsensä tänne 16 kerrokseen, sillä tänä viikonloppuna saatiin pitää lämmin vesi, mutta molemmat hissit on poissa käytöstä J Voin kertoa, että 16 kerrosta on pitkä matka portaita pitkin ylöspäin. Olen jopa harkinnut itseni keventämistä menneen parin päivän aikana kun oon kantanut itseäni kauppakassin kanssa yläkertaan…

Ikävä on kova ja tänään tuli itkukin, kun katsoin koneelta Busterin kuvia ja sitten samaan aikaan vielä tuli äidiltäkin ihana tekstiviesti, mikä oli karvaiselta lapseltani Busterilta kuvan kera, Awwww <3 Niin kamala ikävä ikävä ikävä… sanoinko jo, että on ikävä? IKÄVÄ!

Goog night and sleep tight <3

Lööööööööv, Kirsi

P.S. On muuten IKÄVÄ teitä kaikkia J *haleja*