Voi jee, viimeinkin se paiva koitti, etta paastiin lahtemaan LOMALLE :) On tata odotettukin kaiken tyon ja kiireen keskella!

Lahdettiin eilen maanantaina puol seiskan aikaan taksilla lentokentalle ja lennettiin Mangon koneella kapkaupunkiin. Lento oli jotakuinkin 2h ja meita vastaan tuli Big Blue Backpackers paikan lahettama kuski ja toi meidat hotellille. Hotelli tai mika taa nyt on, on aivan mahtava. Niin kodikas ja henkilokunta on niin mukavaa ja rentoa. Meidan huone on sellainen yksio varustettuna kylpparilla, yksi tuplavuode jonka tytot jakaa keskenaan ja mulla on kerrossangyn alakerta. Ylapeti ei oikein houkutellu ketaan [utoamisvaaran takia *nauraa*

Ystavallinen respan tytto sano meille heti ku tultiin, etta jos meinataan kauda poytavuorilla, niin sinne kannattaa lahtea heti, koska seuraaville paiville on luvattu pilvista ja pilven ylapuolelta on yllattain varsin hankala nahda maahan sen lapi. Nainpa sit vaihdettiin hellevaatteet niskaan, pakattiin reput ja kaupan kautta lahdettiin taksilla kohti vuoria. Noustiin sellaisella kopperoisella vaijeria pitkin vuoren paalle ja maisemat oli jalleen aivan huikeat. Kierreltiin ja kaarreltiin ympariinsa vuoren paalla varmaan melkein nelisen tuntia ennen ku tultiin takas maan kamaralle. Vuoren paalla olevasta kahvilasta loysin paivan pelastuksen, Halvan lakritsia :) Voi miten ikava tulikaan suomalaista lakua ja salmiakkia siina samalla! Kun istuttiin vuorella terassilla ja nautiskeltiin yhdet sidukat, niin royhkea lintu kehtas tulla hakemaan suolatikun suoraan mun sormista kun olin sita onnellisesti pahaa aavistamattomana laittamassa OMAAN suuhuni *nauraa*

Vuorimatkailun jalkeen kaytiin taas hotellilla ja lahdettiin metsastamaan jotain sapuskaa. Paadyttiin Japanilaiseen mestaan kun Henna halus maistaa sushia. Itse tyydyin turvallisesti kiinalaiseen hapanimelakanaan. Maistoin tosin pienen palan hennan sushileivosta ja ihan hyvaa se oli, mut ei mun juttu kuitenkaan. Ihme muuten ettei oo viela masu ollut sen ihmeemmin pipi, vaikka oon syony kylla ihan kaikkea toriruuasta sushiin.

Tanaan tiistaina herattiin puol kasi aamupalalle ja sit suunnistettiin Waterfrontiin varaamaan meidan matka Robben Islandille ja Cape Pointiin. Robben Island siirty torstaille, mutta oon onnellinen etta yleensakin saatiin se matka koska se on usein buukattu tayteen. Huomenna olis taysi paiva Cape Pointissa, kaydaan katselemassa toivottavasti pingviineja, hyvan toivon niemi ja mitahan kaikkea se matka sisaltikaan. Vahan eri maisemia ja nahtavyyksia on taalla kuin suomen turistimatkoilla. Melkeinpa sama millainen keli on ja mita nakee, niin kaikki on mahtavaa kun on uutta ja erilaista kotimaisemiin verraatuna. Kelit on suosinu meita hyvin, eilen oli luultavasti jotain 35'c ja tanaan 30'c. Tallekin paivalle oli luvattu puolipilvista, mut ennen puolta paivaa paisto jo taivaan taydelta arska ja oli kovin kuuma :)

Tanaan Woterfrontissa keskityttiin shoppailuun ja saattoi tarttua muutama tuliainenkin mukaan :) Itelleni en oikeastaan ostanu mitaan pienta matkamuistoa kummempaa, mut kummasti sita rahaa paloi taas melkein huntti. Ei muuten ole kallista asua tassa backpacker paikassa, 3 yota ja hinta per naama oli n. 50e. Seuraava paikka on viela halvempi, 2 yota longstreetilla, joka on ihan keskustassa, maksaa muistaakseni vahan yli 20e per naama. Matkailukaan ei oo niin kamalan kallista, poytavuoret oli 16e, Roppen island muistaakseni saman 16e ja paivan matka cape pointiin on noin 50e ja se sisaltaa lounaankin. Jotenkin taalla kuitenkin on alkanut ajattelemaan randit euroina, vaikka 1e on noin 10 randia. Toisaalta ei oo ollenkaan huono juttu jos ajattelen randit euroiksi niin en koe niin suurta houkutusta niihin halpoihinkaan turhuuksiin. Enaa ei nimittain mahdu matkalaukkuun juurikaan mitaan ylimaaraista ja osa tuliaisistakin on viela ostamatta. Punnitsin mun matkalaukun Durbanin kentalla ku tultiin tanne, niin se paino jo 15kg, eika siella ollu ku vaatteet ja yleista tavaraa. Saa nahda miten saan kaikki tuliaiset edes mahtumaan laukkuun *nauraa* Kenen tuliaiset jatetaan durbanin kentalle? :)

Nyt aattelin menna ottaan lampiman suihkun ja illalla sit ajoissa unosille, niin huomenna jaksaa tallustaa koko pitkan paivan nahtavyyksia lapi :) En malta odottaa huomista paivaa! Enka halua palata enaa durbaniin kaiken tan luksuksen jalkeen... onko pakko palata, eihan ole? Kotiin oon kylla tulossa enemman kuin mielellani, eika enaa ookaan ku 3 viikkoa niin istun koneessa maaranpaana KOTI :)

<3 Kirsi