Heippa jälleen pallon toiselta puolelta :)

Olemme vaihteeksi vaihtaneet osastoa ja nyt työskentelemme naisten kirurgisella osastolla 3A. Ensimmäistä kertaa saimme todella lämpimän vastaanoton, kaikki esittelivät itsensä meille ja me esittelimme myös itsemme heille. Yksi sairaanhoitajista esitteli meille hieman osasto ennen kuin osaston hoitaja tuli töihin ja perehdytti meidät osastolle sekä antoi meille jokaiselle ohjaavan sairaanhoitajan päiväksi jonka kanssa kuljemme.

 

Itselläni kävi kerrankin hyvä tuuri ja olin todella mukavan ja ystävällisen kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelijan mukana koko päivän. Osastolla jokaiselle määrätään jokin tietty tehtävä mistä he pitävät huolta koko päivän ajan samalla kun tekevät toki kaikkea muutakin yleistä. Meille tuli tehtäväksi huolehtia kaikkien potilaiden in take ja output seurannat sekä kirjata ne ylös. Todella kiva päivä, sillä ohjaajani teki ensimmäisen kierroksen työosuuden ja minä kirjasin, seuraavalla kerralla minun piti tehdä mittaukset ja hänen kirjata, mutten valitettavasti ehtinyt tehdä kyllä kuin pari tarkistusta paljonko potilaalle on mennyt nesteitä iv:nä kun osaston hoitaja tuli hakemaan myös minut juhliin jotka he järjestivät sairaanhoitajalle joka oli tänään viimeistä päivää. Juhlat olivat tosi ihanat ja puheet joita he pitivät vuorotellen, antoi myös hyvin selvästi ymmärtää, että kyseinen osasto on yksi sairaalaan parhaista osastoista henkilökunnan, hoidon ja kaiken muunkin suhteen.

 

Osastolla oli hyvin monenlaisia potilaita, pahoinpidelty mies joka on naisten osastolla koska miesten osasto on täysi, myös muutama muu miespotilas oli osastolla, muutama auto-onnettomuudessa ollut, vatsan tähystyksessä ollut, useampi rintasyöpäpotilas joilta on poistettu joko vain kasvain tai koko rinta. Oli myös mielenkiintoista tavata nainen joka tuli puhumaan jokaiselle rintansa menettäneelle naiselle erikseen siitä mitä on olla nainen ilman rintaa. Tuli niin mieleen koulussa se tunti jolloin kävimme niitä asioita läpi ja luokassa kiersi ne tekorinnat joita oli useampi erilainen. Tämä nainen toi tällä kertaa kolmelle leikatulle rintasyöpäpotilaalle sellaiset suloiset pienet pehmeät ”tyynyt” jonka voi laittaa rintaliiviin rinnan tilalle ja jotain muutakin hän heille antoi pienessä kassissa, mutten ehtinyt enempää häneltä kyselemään koska oli kiireinen ja menossa tapaamaan potilaita.

 

Osastolla muutenkin vallitsi ihana sopusointu, kaikki olivat ystävällisiä ja avuliaita, meidän annettiin osallistua hoitoon, osasto on siisti, rauhallinen ja muutenkin siellä tuntui ensimmäistä kertaa siltä, että on ihana olla täällä vaihdossa. Kaikin puolin mukavia ja onnistuneita päiviä niin oppimisen, kuin kokemuksenkin kannalta. Päätimmekin kysyä ylihoitajalta, että saammeko olla pidempään osastolla koska viihdymme siellä hyvin ja opimmekin uutta. Olemme siis vielä ensiviikon tällä osastolla, pois lukien tiistain jolloin pääsemme leikkaussaliin observoimaan =) Jännääää!

 

Palaillaan taas, heiiiii!

 

-Kirsi